کیست مویی چیست و چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سه شنبه 16 آذر 1400
10:23
پناهی


کیست مویی چیست و چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک عفونت پوستی مزمن در چین باسن و نزدیک به دنبالچه است. بر اساس آمار این عارضه سالانه حدود ۷۰،۰۰۰ نفر در ایالات متحده را مبتلا می کند و در مردان کمی شایع تر از زنان است. کیست مویی به دو شکل حاد و مزمن نمایان می شود که در نوع مزمن ترشحات به صورت متناوب و مداوم است. این عارضه با علائم آزاردهنده دیگری هم همراه است و به همین دلیل بیماران به دنبال راه درمان سریع کیست مویی هستند.

این بیماری معمولا بدون جراحی درمان نمی شود اما توصیه می کنیم قبل از انتخاب روش درمان حتما به دکتر کیست مویی که تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان این عارضه را داشته باشد مراجعه کنید.

در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی کامل این بیماری؛ علائم، دلایل و زمان مراجعه به پزشک بپردازیم:

تعریف کیست مویی

در یک تعریف ساده تر، کیست مویی نوعی سوراخ یا حفره است که در قسمت بالای خط باسن و در بالای مقعد ایجاد می شود و علت آن بازگشت مو به لایه های زیرین پوست است. زمانی که مو به لایه های زیرین پوست بر می گردد، بدن آن را به عنوان یک عامل ناشناخته تشخیص می دهد و به آن واکنش نشان می دهد.

این واکنش به شکل عفونت و تشکیل آبسه حول این موی برگشتی اتفاق می افتد و در نهایت حفره سینوس پر از چرک، مو و مواد زائد می شود. احتمال بروز کیست مویی در نواحی دیگر بدن هم وجود دارد، اما شایع ترین نوع این عارضه در بالای باسن و دقیقا روی آخرین مهره ستون فقرات ایجاد می شود.

بیماری کیست مویی معمولاً در سنین ۱۵ تا ۳۰ سالگی رخ می دهد و افرادی که اضافه وزن و موهای ضخیم و سفت دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سینوس پیلونیدال هستند.

آیا شما کیست مویی دارید؟

اکثر افراد مبتلا به سینوس پیلونیدال متوجه آن نمی شوند مگر اینکه عفونی شود و علائم ایجاد کند.

می توان اینگونه اظهار داشت که در صورت عدم بروز عفونت به طور کلی این بیماری با هیچ علائمی همراه نخواهد بود و شاید تنها به هنگام لمس آن ناحیه، تنها توده ای سفت قابل باشد، اما این در حالی است که به هنگام بروز عفونت علایم کیست مویی به شرح زیر خواهد بود:

. ایجاد التهاب

. ایجاد احساس درد. ایجاد قرمزی بر روی پوست. ایجاد حفره های زیر پوستی در فاصله بین دو باسن و یا کمی بالاتر از مقعد. تب و لرز. ترشح عفونت. احساس درد به هنگام نشستن: در این صورت می توان از بالشتک های مخصوص به هنگام نشستن استفاده نمود.

چرا به کیست مویی مبتلا می شوید؟

علت بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال هنوز به طور کامل شناخته نشده است. اما عوامل تاثیرگذار در ایجاد این عارضه به شرح زیر است:


. ژنتیک و سوابق خانوادگی. پرمویی و داشتن موهای ضخیم. نشستن زیاد و نداشتن تحرک. پوشیدن لباس های تنگ که باعث ایجاد اصطکاک در این ناحیه می شوند. چاق بودن و اضافه وزن. تعریق زیاد و عدم رعایت بهداشت این ناحیه. مشکلات پوستی

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید؟

همانطور که در بالا علائم سینوس پیلونیدال را بطور کامل شرح دادیم، اگر توده کوچکی در انتهای ستون فقرات و بالای باسن (بین باسن) دارید که دردناک، قرمز، خونریزی یا چرکی است، با پزشک تماس بگیرید.

این علائم که نشانه عفونت هستند، می توانند به سرعت و اغلب در طی چند روز ایجاد شوند و نیاز به درمان دارند. همچنین مسئله ای که باید حتما به آن توجه کنید این است که کیست مویی فقط با روش‌های جراحی و لیزر و بعد از تخلیه سینوس درمان می شود و راه دیگری برای درمان آن وجود ندارد.

بنابراین بهتر است برای صرفه جویی در وقت و هزینه، از همان ابتدا به دکتر جراح عمومی که تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان کیست مویی را دارد، مراجعه کنید. در صورت نیاز پزشک انجام عکس، اسکن و سونوگرافی را برای شما تجویز می کند.

درمان بواسیر

اقدامات درمانی برای کیست مویی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، کیست مویی مزمن فقط با روش های جراحی و لیزر و تخلیه عفونت درمان می شود. راه های مختلفی برای درمان کیست مویی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

عمل سرپایی لیزر کیست مویی

روش لیزر کیست مویی که به صورت سرپایی و در کلینیک انجام می شود، یکی از جدیدترین متدهای جراحی این عارضه است که در مقایسه با سایر روش های جراحی مزایای بسیاری دارد.
. لیزر کیست مویی در کمتر از یک ساعت انجام می شود و بیمار بلافاصله بعد از عمل لیزر مرخص می شود.. در روش لیزر نیازی به بیهوشی نیست و این عمل تحت بی حسی موضعی انجام می شود.. دوران نقاهت روش لیزر کیست مویی بسیار کوتاه تر از سایر روش های جراحی است.. در این روش احتمال عفونت و بازگشت مجدد بیماری وجود ندارد.. جای زخم در روش لیزر بسیار جزئی است و بعد از مدت کوتاهی از بین خواهد رفت.

جراحی باز سینوس پیلونیدال

در روش جراحی کیست مویی با استفاده از تیغ جراحی برشی روی پوست اطراف این بیماری ایجاد می شود تا عفونت و مواد زائد که در لایه های زیرین پوست است بطور کامل تخلیه شود.

اندازه این برش به میزان پیشرفت عفونت کیست مویی بستگی دارد و در روش باز معمولا زخم کیست مویی بعد از ایجاد برش بسته نمی شود تا به مرور و بصورت طبیعی بهبود پیدا کند.

تا بهبود کامل محل جراحی باز کیست مویی معمولا چند هفته زمان لازم است و باید مراقبت های بعد از عمل کیست مویی به خوبی انجام شود تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.

جراحی بسته سینوس پیلونیدال

جراحی بسته کیست مویی هم کاملا مشابه روش باز انجام می شود، با این تفاوت که در انتها زخم جراحی با بخیه بسته می شود. می توان ترمیم سریع تر زخم در این روش را یکی از مزایای جراحی کیست مویی دانست اما احتمال عفونت یا بازگشت مجدد در این روش کمی بیشتر از روش جراحی باز است.


کیست مویی چیست و چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟


[ بازدید : 69 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیماریهای مقعد و نشیمنگاه است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]